Medical Taping Concept - Jacops Fysiotherapie | Nijmegen
15977
page-template-default,page,page-id-15977,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Medical Taping Concept

Medical Taping Concept

Medical Taping Concept is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van elastische tape. Deze methode is eind jaren negentig steeds bekender geworden in Europa. Inmiddels is deze methode niet meer weg te denken uit de revalidatie en de sportwereld. De oorsprong van deze tapemethode ligt in Japan en Korea eind jaren zeventig. Het achterliggende idee is dat beweging en spieractiviteit essentieel is voor het herstel en behoud van uw gezondheid. Door de elasticiteit van de tape wordt de mobiliteit en functionaliteit van o.a. de spieren. Hierin zit ook het grote verschil met de conventionele tape die juist de mobiliteit en functionaliteit beperkt. De elastische tape wordt op de huid aangebracht en zorgt daarmee voor een liftend effect van de huidlagen. Door dit effect bevordert Medical Taping de doorbloeding en lymfecirculatie die essentieel zijn voor een goed herstel. Daarnaast geeft de tape steun maar door de rekbaarheid wordt u niet beperkt in uw bewegen. U kunt dus gewoon blijven sporten of werken.

 

Medical Taping Concept is door de verschillende effecten breed toepasbaar. U kunt hierbij denken aan behandeling bij blessures, vochtophopingen (bloeduitstortingen), overbelasting (bijv. tenniselleboog) maar ook bij hoofdpijnklachten. Wat u kunt ervaren is pijnvermindering, toename van stabiliteit of bijvoorbeeld spierfunctieverbetering.

 

Bij Jacops Fysiotherapie Nijmegen kunnen wij ook gebruik maken van het Medical Taping Concept. Voor het maken van een afspraak of vragen over Medical Taping en of deze behandeling ook voor u geschikt is, kunt u altijd contact met ons opnemen.