Dry Needling nu ook bij Cay van der Pol - Jacops Fysiotherapie | Nijmegen
16169
post-template-default,single,single-post,postid-16169,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Dry Needling nu ook bij Cay van der Pol

Dry Needling nu ook bij Cay van der Pol

Vanaf nu kunt u bij Jacops Fysiotherapie Nijmegen voor behandeling met Dry Needling ook een afspraak maken bij Cay van der Pol.
Sinds februari werk ik al bij Jacops Fysiotherapie Nijmegen. Op 30-09 heb ik de cursus Dry Needling voor de wervelkolom (rug) afgerond, daarmee kan ik deze behandeling zelf toepassen op bijna alle spieren in het lichaam, indien hier een indicatie voor is. In maart had ik al deel 1 van de cursus goed afgerond: Dry Needling voor de extremiteiten (armen en benen). Dry Needling houdt in het beïnvloeden van spierknopen (ook wel triggerpoints genoemd) door middel van een dun naaldje. Deze naalden bevatten geen vloeistof. De therapeut gaat opzoek naar een triggerpoint in de spier en prikt deze kort aan met het naaldje. Het doel hiervan is om de spier te laten ontspannen, zodat de klachten (zoals stijfheid, pijn en beperking in beweging) afnemen.
De laatste cursus was echt een aanvulling op wat ik eerder al leerde. Dat u ergens in het lichaam klachten heeft wil namelijk niet altijd zeggen dat het probleem alleen op die plek zit. Vaak zit het probleem ook in de rug, omdat de zenuwen die de rest van het lichaam voorzien vanuit de rug komen. Het herstel is vaak dan ook vanuit de rug te beïnvloeden.

Behandelen op de plek van de klacht zelf in combinatie met het behandelen van de overeenstemmende plek in de rug kan een belangrijk verschil maken in het herstel en zorgt er vaak voor dat cliënten eerder pijn- of klachtenvrij zijn. Vaak is het zelfs zo dat hetgeen het herstel belemmerd in de rug zit en dat de klacht na het behandelen van de rug al veel verminderd. Soms is het ook zo dat de klacht door een andere behandelmethode al veel is verminderd en Dry Needling de laatste stap is naar klachtenvrij zijn. Ook komen de klachten dan vaak minder snel terug . Zelf heb ik al vaak veel goede resultaten geboekt met Dry Needling bij cliënten met allerlei soorten klachten (denk hierbij aan shin splint, tenniselleboog, golferselleboog, frozen shoulder, nek klachten, lage rug klachten etc).

Heeft u zelf klachten en bent u benieuwd of Dry Needling iets kan doen voor u? Dan zien wij u graag terug bij Jacops Fysiotherapie Nijmegen. Wilt u graag gewoon wat meer informatie? Dan bent u ook van harte welkom . Bellen mag natuurlijk ook altijd; 024-3784760.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.