Hooikoorts tape bij Jacops Fysiotherapie Nijmegen - Jacops Fysiotherapie | Nijmegen
Tapen bij hooikoorts is een zeer effectieve behandeling. Bij Jacops Fysiotherapie Nijmegen wordt deze behandeling met goed resultaat toegepast.
hooikoorts, tape, medical tape
16123
post-template-default,single,single-post,postid-16123,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Hooikoorts tape bij Jacops Fysiotherapie Nijmegen

Hooikoorts tape bij Jacops Fysiotherapie Nijmegen

Medical Tape bij hooikoorts

Ongeveer 1 op de vijf mensen heeft last van hooikoorts. Meestal beginnen deze klachten in het voorjaar door het stuifmeel van bomen, grassen en of pollen. Ons lichaam vormt automatisch antistoffen tegen het stuifmeel maar bij mensen met hooikoorts is deze reactie heel heftig. Door deze reactie wordt meer slijm geproduceerd door de slijmvliezen met uiteenlopende klachten als gevolg, bijvoorbeeld loopneus, traanogen, vermoeidheid of zelfs koorts. Sommige mensen kunnen het hele jaar door klachten hebben. Medicijnen kunnen deze klachten sterk verminderen. Wat veel mensen echter niet weten is dat de fysiotherapeut met een toepassing van medical taping deze klachten fors kan doen verminderen of er zelfs voor kan zorgen dat mensen een heel seizoen zonder klachten zijn. Het is een gemiste kans om deze behandeling niet te proberen, de resultaten zijn vaak spectaculair.

Werking van de tape

De tape werkt via de huid op het zenuwstelsel, dit klinkt wellicht ingewikkeld, maar ook bij massage is er invloed op het zenuwstelsel en de doorbloeding. De hooikoortstape wordt aangebracht op rug en schouders en op de kleine borstspieren. Door deze toepassing beïnvloedt het zenuwstelsel de hulpademhalings-spieren en het longgebied. Na 1 behandeling is een nawerking mogelijk tot enkele weken of zelfs het hele seizoen. Indien nodig kan de behandeling herhaald worden.

Hooikoorts behandeling bij Jacops Fysiotherapie Nijmegen

Bij Jacops Fysiotherapie Nijmegen zijn  alle therapeuten geschoold in de behandeling met medical tape en kunnen alle therapeuten deze behandeling dus toepassen.

Vragen over Medical Tape

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben of een afspraak willen maken dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Voor meer algemene informatie kunt u ook onze behandelpagina over Medical Taping Concept bezoeken.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.